lasagna, noodles, cheese
Jídlo a nápoje

Vaříme v létě: zajímavé letní pokrmy pro každou příležitost

Léto je obdobím, kdy si chceme užívat sluníčka, volné chvíle a lehkých, osvěžujících jídel. Připravili jsme pro vás několik receptů na lahodné pokrmy, které zpestří váš letní jídelníček! Ať už plánujete grilování s přáteli nebo romantickou večeři pro dva, tyto recepty vám nabídnou inspiraci.

1. Kebab – ideální na grilování s přáteli

Kebab je tradiční středomořský pokrm, který se skvěle hodí na letní grilování. Základem kebabu je marinované maso (nejčastěji kuřecí nebo vepřové), které naskládáme na špejli spolu s nakrájenou zeleninou jako paprikou a cibulí. Marináda může být jednoduchá – stačí směs olivového oleje, česneku a bylinek (tymián, oregano). Nechte maso marinovat alespoň hodinu a potom ho spolu se zeleninou grilujte dozlatova.

2. Lasagne recept – perfektní pro rodinný oběd

Lasagne patří mezi oblíbené pokrmy nejen v zimě, ale i v létě. Letní varianta lasagne může obsahovat třeba cuketu nebo špenát. Připravte si bešamelovou omáčku a střídavě vrstvěte pláty lasagne, zeleninu, omáčku a sýr (ideálně mozzarellu). Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.

3. Brokolicová polévka – lehký letní oběd

Brokolicová polévka je jednoduchým a rychlým receptem pro lehký letní oběd. Potřebujete pouze brokolici, cibuli, máslo, smetanu a vývar (zeleninový nebo kuřecí). Cibuli osmažte na másle do sklovita, přidejte brokolici nakrájenou na menší kousky a zalijte vývarem. Nechte vařit asi 15 minut a potom rozmixujte ponorným mixérem. Přidejte smetanu dle chuti a dochuťte solí a pepřem.

Při přípravě těchto jídel doporučujeme použít kvalitní suroviny značky Nature promis, která se zaměřuje na produkty bez chemických látek a umělých konzervantů. Díky tomu si můžete být jisti, že vaše letní pokrmy budou nejen chutné, ale také zdravé.

Příprava brokolicové polévky krok za krokem:

1. Očistěte brokolici a rozdělte ji na menší růžičky.
2. Na másle osmažte nasekanou cibuli do zlatova.
3. Přidejte brokolici a zalijte vývarem (zeleninovým nebo kuřecím). Můžete použít i vodu a kořenit bujonovou kostkou.
4. Vařte asi 15 minut, dokud není brokolice měkká.
5. Rozšlehejte smetanu s trochou horkého vývaru a přilijte do polévky.
6. Dochuťte solí, pepřem a eventuálně muškátovým oříškem.
7. Ponořte mixér do hrnce s polévkou a rozmixujte ji na hladko.

Ať už se rozhodnete pro kterýkoliv z těchto receptů, jistě si oblíbíte lehkost a svěžest letní kuchyně!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *